Kryteria dla oceny systemu operacyjnego HACCP

c) Kryteria dla oceny systemu operacyjnego HACCP- specyfikacja sporządzone przez Narodową Holenderską Rade Ekspertów do spraw HACCP we wrześniu 2002 r. Aktualna 3 wersja tego dokumentu wyraźnie oddziela walidację od weryfikacji systemu, a ponadto w Aneksie 1 precyzuje wymagania dla programów wspierających HACCP.

d) Global BRC Standard: Brittish Retail Consortium Standard – dokument opracowany przez Brytyjskie Konsorcjum Handlowe ( wersja z 3 marca

-2003 r). Warto dodać, iż środowisko przedsiębiorców branży spożywczej i ludzi z nim związanych wiąże duże nadzieje na ujednolicenie wymagań do certyfikacji HACCP ze spodziewaną w drugiej połowie 2005, Normą ISO 22000 „System Zarządzania Bezpieczeństwem Żywności”.

One comment to Kryteria dla oceny systemu operacyjnego HACCP

  • bogus  says:

    to jest po prostu smiechu warte!!

Leave a reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>